Categories
Weblog

Waarom videomarketing essentieel is

Is videomarketing interessant voor jou?

Als online marketeer neem ik dagelijks grote hoeveelheden content tot mij. Veel van deze content is video en aangezien ik groot fan ben van het gebruik van video, vind ik dit helemaal niet erg. Toch maken we lang niet genoeg gebruik van video naar mijn mening. Waarom niet? Hier enkele cijfers:

Ruim 2,9 miljard mensen op deze planeet gebruiken internet voor zo ongeveer alles dat je je maar kunt bedenken en elke dag komen daar mensen bij. Meer dan twee derde van deze mensen gebruiken het internet om informatie te vinden over een product of dienst voordat ze tot aankoop overgaan. Zoekmachines als Google geven prioriteit aan websites met videocontent. In 70% van de gevallen geeft de eerste pagina op Google minstens 1 video weer.

Sinds je bent begonnen met het lezen van dit blog, is er ongeveer 50 uur video geüpload naar YouTube en zijn er ongeveer 1,2 miljoen video’s bekeken op YouTube alleen al! Dat is één van de redenen dat YouTube sinds 2009 op de tweede plek staat van meest populaire zoekmachines, net na Google. En het is ook vanaf die tijd dat het aantal online kijkers is gestegen van 1 miljard naar 4 miljard per dag. En dit aantal blijft voorlopig nog wel groeien! En niet alleen videostreamingsites zoals YouTube en Vimeo blijven groeien. Websites met embedded video hebben 3 keer zoveel kans om gedeeld te worden op social media, als Facebook en Twitter, dan sites die dit niet hebben.

Ook de tijd die mensen doorbrengen op je site wordt door video 2 tot 5 keer langer. En hoe meer tijd mensen doorbrengen op je site, hoe groter de kans wordt op een conversie. Het is niet moeilijk te geloven dat 2 van de 3 marketeers als gevolg hiervan het gebruik van video op hun verlanglijstje hebben staan. Dit maakt het voor deze marketeers een hogere prioriteit dan Facebook, Twitter of het schrijven van een blog.

Video is 1 van de snelst groeiende manieren van adverteren op het internet. Verwacht wordt dat het de komende 5 jaar een derde van het totale online marketing budget gaat innemen. Afgelopen jaar is er zo’n 137 miljard dollar uitgegeven aan internetmarketing over de hele wereld. Een snelle rekensom leert ons dus dat er de komende paar jaar een flink bedrag aan de videomarketing-strijkstok blijft hangen.

Als je nog steeds twijfelt of videomarketing ook voor jou is, vraag jezelf na het lezen van deze cijfers dan eens af of je het je kan veroorloven te wachten met het gebruiken van video in je marketingplan. Er is geen betere manier om veel informatie over te brengen in zeer korte tijd met beter resultaat dan video. Het is als een goede vertegenwoordiger van je bedrijf, alleen deze vertegenwoordiger 24/7 bezig met het verkondigen van de voordelen en waarden van je bedrijf over de hele wereld. Dus wacht niet langer en gebruik video, ik ben niet de enige die er fan van is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *