Categories
Weblog

Zo maakt een B2B professional zijn werkdag een stuk makkelijker

Wat maakt de werkdag van een b2b professional makkelijker? Twee weken geleden kwamen we met een terugblik op het afgelopen (half)jaar. Een bijzondere periode waarin we binnen Idefix veel hebben bereikt maar ook geleerd. Benieuwd naar onze succesmomenten en leerpunten? Lees hier over onze terugblik. Tijdens een terugblik vinden wij het leerzaam om te bekijken wat wel en niet werkte. Bijvoorbeeld op het gebied van planning, strategie en het gebruik van tools. Over dat laatste willen vandaag wat meer vertellen, want over de keuze van onze tools zijn wij nog altijd zeer enthousiast.

Waarom tools gebruiken?
Tools is nogal een breed begrip, dus laten we het iets specifieker uitleggen. Met tools bedoelen wij elke vorm van online software naast je website die ondersteuning biedt binnen je dagelijkse werkzaamheden. Bijvoorbeeld ondersteuning op sales gebied, waardoor je sneller leads kan spotten. Of binnen marketing,  om meer inzicht te krijgen in je website traffic. Maar niet alleen inhoudelijk kan je jezelf ontlasten op een drukke werkdag. Er zijn namelijk zoveel kleine werkzaamheden, zakelijk én persoonlijk, die tijd van je stelen, activiteiten die je beter kan uitbesteden via een handige tool. Welke zijn ons favoriet?

Moneypenny

 

Heb je nog geen secretaresse? Iemand die je op organisatorisch vlak ondersteunt? Zo niet, dan is de kans groot dat je nog veel te veel tijd stopt in onbelangrijke taken. Iemand in dienst nemen is een flinke uitgave, en gelukkig hoeft dat ook niet. Afgelopen jaar leerden wij namelijk Moneypenny kennen, de virtuele assistent. Moneypenny bestaat uit Persoonlijke  Assistenten op afstand, die op veel verschillende vlakken ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld het strak trekken van je agenda, projectplanning opzetten en overige administratieve taken. Maar ook op persoonlijk vlak kan Moneypenny flink wat chaos wegnemen, bijvoorbeeld het boeken van een reis, een stedentrip of theaterkaartjes. Zo kan jij je richten op het échte werk.

Basecamp

Een andere tool waar wij laaiend enthousiast over zijn is Basecamp, de tool die het heel eenvoudig maakt om teamgericht te werken. Als netwerkorganisatie is dat voor ons een primaire behoefte. Met Basecamp stel je online je teams samen, en is het in één oogopslag duidelijk wie waaraan werkt. En deadlines waren nog nooit zo makkelijk om in de gaten te houden, je krijgt notificaties wanneer een taak bijna afgerond moet zijn. Vooral het visuele overzicht dat Basecamp biedt werkt prettig en is bovendien flexibel. Je bepaalt zelf van welke functies je wel en geen gebruik maakt. Dankzij Basecamp werken wij inmiddels snel en effectief met elkaar samen.

Salesfeed

Nog een belangrijke tool, één die op strategisch vlak flink wat ondersteuning biedt is Salesfeed. Dankzij Salesfeed zijn wij in staat om echt te verbinden met de juiste doelgroep. Traditionele marketing is daardoor niet langer nodig, dankzij Salesfeed kunnen wij doelgericht onze sales en marketing & communicatie opzetten. Dagelijks bezoeken klanten en prospects je website, en daarmee wordt belangrijke informatie achtergelaten op je server. Een tool als Salesfeed zorgt ervoor dat deze informatie toegankelijk én inzichtelijk wordt. Google Analytics statistieken geven maar een deel van de informatie die waardevol is om op te volgen. Met SalesFeed heb je toegang tot leads en meer inzicht in de interesses van je doelgroep.

Werk je zelf met een tool waar je laaiend enthousiast over bent? Laat het ons weten! We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren en mogelijkheden om de werkdag soepeler te laten verlopen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *