Categories
Lead generatie Weblog

Nieuwe LinkedIn tips & tricks voor een B2B professional

Af en toe is het goed om je social media kanalen een boost te geven, alles weer even op te frissen. Je profiel bijwerken, netwerk lijst opschonen, je foto veranderen. Wat kan je nog meer doen? Online vind je tal van tips die je helpen om jezelf zo goed mogelijk aan de wereld te presenteren. Wat zijn de beste tips? Vandaag kijken we naar een aantal actuele LinkedIn tips die wij zelf effectief vinden om social engagement (en lead generatie) te verhogen.

LinkedIn tip 1: Personaliseer je LinkedIn uitnodigingen

Het is een kleinigheidje, maar de kans is groot dat je dit nog nooit hebt gedaan. Toch is het heel waardevol om je LinkedIn uitnodigingen te personaliseren, in plaats van de standaard tekst  “I’d like to add you to my professional network on LinkedIn” te gebruiken.  Niet voor niets komt deze tip vaak voorbij wanneer we zoeken naar social media tips & tricks. Het werkt. Wanneer je op een netwerkborrel je kaartje uitdeelt loop je ook niet meteen weg zonder iets te zeggen. Let er op dat je ook mobiel je uitnodigingen kan personaliseren. Handig!

 

LinkedIn tip 2: Maak gebruik van blogs en updates

Op LinkedIn kan je ervoor kiezen om een standaard update te plaatsen (binnen je tijdlijn), maar ook kan je een blog plaatsen. Heb je dit wel eens gedaan? Een update is een bericht dat bestaat uit een paar zinnen, of wellicht een artikel dat je wilt delen. Een blog is mooi om in te zetten als je een specifiek onderwerp wil uitlichten, “thought leadership” wil verspreiden, of over je ervaringen binnen je industrie wil vertellen. Met één blog en twee korte updates per week houd je je LinkedIn pagina al levendig en actueel. Je zult zien dat met deze inzet je al meer volgers en connecties gaat krijgen.

LinkedIn tip 3: Kijk naar je“third parties”

Wil je echt goed netwerken? Het liefst online? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? De kans is groot dat je nog nooit hebt gedrukt op de “third parties” knop. Een ultieme LinkedIn tip, al zeg ik het zelf. Het is namelijk een effectieve functie waarmee je kan zien welke connecties jouw connecties hebben. En deze zijn misschien wel waardevoller dan je zou denken, vooral wanneer je eens gaat kijken binnen je eigen industrie. Oude klanten, collega’s, stakeholders, welke prospects kun je vandaag nog via deze bekenden vinden? Een dagje hier in duiken zal zeker de moeite waard zijn.

LinkedIn tip 4: maak gebruik van socilab

Persoonlijk vind ik LinkedIn visueel niet zo prettig werken wanneer ik op zoek ben naar een overzicht van mijn netwerk. Misschien stel ik me een beetje aan, maar toch raak ik altijd een tikkeltje gedesoriënteerd, wat voor netwerk heb ik eigenlijk? Vraag jij jezelf dit ook wel eens af? Maak dan gebruik van Socilab, met deze app wordt je LinkedIn profiel een stuk prettiger voor het oog. De app laat in één oogopslag zien hoe jouw netwerk is opgebouwd en de onderdelen die voor jou belangrijk zijn kan je kwalificeren. Als je benieuwd bent hoe dit werkt lees dan eens het artikel over het gebruik van Socilab.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *