Categories
Weblog

IDEFIX door de ogen van een stagiair

Stage lopen bij IDEFIX

Het tweede jaar marketing & communicatie is aangebroken, er moet meteen een keuze worden gemaakt, waar je stage wil lopen. Lastige keuze, omdat de eerste stage van leerjaar 1 net is afgerond. Een belletje hier en daar en je komt bij een aantal bedrijven terecht, waar een plek beschikbaar is. IDEFIX was de tweede sollicitatie en die was raak, recht in de roos kan je wel zeggen.

Waarom IDEFIX mij niet meteen is opgevallen, is mij een groot raadsel. Wat mij meteen opviel was de open- en vriendelijkheid binnen het bedrijf, dit vond ik fantastisch. Na je eerste stage weet je wel dat het van belang is, dat je een goede stageplek nodig hebt. Tijdens mijn eerste stage leerde ik namelijk niks, wat met mijn opleiding te maken had. Bij IDEFIX daarentegen, met een klein maar fijn kantoor en goede medewerkers die jou zeker wat willen leren, zat ik goed.

Wat mij vooral een goed gevoel gaf, was het samenwerken met de vaste medewerkers Edwin, Frank , Maarten en de stagiair Johan. Tijdens deze 20 weken van stage maakte ik gewoon deel uit van IDEFIX. Om een voorbeeld te noemen: het genereren van leads voor een opdrachtgever, waardoor onze klant Vellianen zelf meerdere klanten krijgt en dat mede door het werk wat wij leveren. Johan had zijn stageperiode er na 10 weken opzitten. Dit vond ik wel jammer, omdat ik met hem kon lachen, maar ook serieus met hem kon samenwerken. Al snel kwamen er twee nieuwe gezichten bij IDEFIX, Sietse en Danique. Samen met de collega’s hebben wij deze nieuwelingen ingewerkt en op de hoogte gebracht, op welke manier zij het bedrijf konden versterken. Na een week bleken zij al goede aanwinsten voor het bedrijf en pasten ze precies in het beeld van IDEFIX. In de dagen voor Kerst werd het kantoor door Danique in gezellige kerstsferen aangekleed, dit gaf een warm en gezellig gevoel.

Binnen IDEFIX verzorgt Maarten de videomarketing en voor een schoolopdracht kon ik samen met hem een interview op film vastleggen. Beide hadden we er zin in en pakten we het met beide handen aan. Het is een mooi leerzaam resultaat geworden en het staat inmiddels op de website van IDEFIX en op Youtube.

De werkzaamheden gaan door en dan bedenk ik me: nog 4 weken en de stage zit erop. Langzaamaan ga je alles formuleren en je zet de bezigheden, werkzaamheden en ervaringen op een rijtje. Schrikken doe je niet zo zeer, maar het verbaast me zeker hoeveel dingen ik hier al heb afgerond of nog steeds mee bezig ben, dingen die ook echt serieus van belang zijn.

Nog 4 weken en ik weet nu al, ik ga op een leerzame, interessante en goede stageperiode terug kijken. Dit beeld gaat namelijk niet meer veranderen in de komende 4 weken die mij nog te wachten staan. 2 woorden voor andere cursisten en studenten: een aanrader!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *