Categories
Weblog

Hoe een B2B marketeer mobiel-vriendelijk te werk kan gaan

We zijn allemaal wel bekend met de statistieken die laten zien hoe sterk het mobiel gebruik op de werkvloer is gegroeid de afgelopen jaren. Dus zorgen we ervoor dat onze website mobiel-vriendelijk is (responsive) en kijken we steeds meer naar mobiele toepassingen, én hoe ze het werkproces kunnen bevorderen. Maar waar moeten we nog meer kijken, behalve de website?

Linkedin Pulse voor bedrijven
Speciaal voor B2B organisaties werd Linkedin Pulse ontwikkeld. Via deze app kunnen IOS en Android gebruikers inloggen op hun Linkedin Account. Via de app ben je automatisch verbonden met je eigen industrie, je ontvangt het nieuws dat relevant voor je is. Het is aan te raden om ook je eigen content op Linkedin Pulse te delen, zo val je snel op binnen je eigen industrie. Heel handig!


Maak ook gebruik van Facebook

Facebook is onderdeel geworden van de dagelijkse routine, ook op de werkvloer. Ook voor B2B bedrijven is het interessant geworden om te kijken hoe content via Facebook gedeeld kan worden met de doelgroep. Steeds meer wordt er geïnvesteerd in de advertentie opties van Facebook (convinceandconvert.2016). Maar mensen gebruiken Facebook toch vooral op persoonlijk gebied? Dat klopt. Bijvoorbeeld in de pauze, ter afleiding. B2B content op Facbook zal dus ook een afleidende werking moeten hebben. Aantrekkelijk. Vooral video, fotografie en vormgeving zijn geschikte media voor Facebook. Makkelijk, opvallend en aantrekkelijk.

 

mobile-b2b-marketing-strategy-8-638.jpg
De smartphone een verlengstuk van de traditionele computer

Dit is hoe we onze smartphone op werkgebied het beste kunnen zien. Ook al verrichten we het merendeel van ons werkproces op onze laptop of PC, de kleine taken zijn makkelijk te verrichten op onze telefoon. Wat zijn kleine activiteiten die perfect passen bij mobiel gebruik? Bijvoorbeeld het lezen van interessante push berichten of het ontvangen van reminders van liggende taken. Zaken die onze werkdag ondersteunen. Maar ook is het handig om een herinnerering te krijgen van offertes en facturen die we nog niet hebben behandeld. Kleine beetjes informatie die een werkdag overal waar we zijn soepel kunnen laten verlopen.

Waar gebruik jij op zakelijk gebied je telefoon voor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *