De meest uiteenlopende marketingvraagstukken, tientallen blije klanten en supermooie resultaten.

B2B inbound marketing en leadgeneratie

B2B Marketing voorbeeld AKKA

Als je resultaatgericht wilt werken, moet je niet schieten met hagel. Wie weet raak je wat, maar dat is dan een toevalstreffer. Beter is het om precies in kaart te brengen aan welke informatie jouw doelgroep behoefte heeft, op welk moment en via welk medium. Inbound marketing, noemen we dat in jargon. 

Voor de architectenbureau AKKA Architects uit Amsterdam hebben we een inboud marketingstrategie ontwikkeld aan de hand van een persona (een fictief personage, dat symbool staat voor jouw klant) en de buyer journey (de fases die een klant doorgaat voordat hij bereid is om iets te kopen). Toen we helder hadden wie de klant is en wanneer hij welke behoeftes heeft, konden we deze kennis in een concrete vorm gieten: content (teksten, afbeeldingen, video’s) gericht op B2B Leadgeneratie.

Oftewel: je content afstemmen op je doelgroep en nieuwe leads genereren

Edwin Hollander, MSc

B2B E-commerce conversie optimalisatie

Voor BMW-specialist Offenga uit Franeker zijn we gestart met het optimaliseren van hun Adwords-campagnes en Shopping-campagnes (producten promoten door gebruikers uitgebreide informatie van het aanbod te geven, voordat ze op de advertentie klikken).

Daarna hebben we de organische zoekresultaten verbeterd. Dit zijn de niet betaalde resultaten van zoekopdrachten, bijvoorbeeld in Google. Verder hebben we een zogenaamd usability onderzoek uitgevoerd (onderzoek naar de gebruiksvriendelijkheid van de website) en aan de hand van de resultaten hebben we een vernieuwd design gemaakt. Hierdoor ondernemen veel meer websitebezoekers de gewenste acties; in dit geval leidde dat tot 150% meer bestellingen. En ook voor deze opdrachtgever geldt dat de investeringen lager zijn dan de opbrengsten van de vernieuwingen. 

Oftewel: zorgen dat meer B2B website bezoekers de gewenste acties uitvoeren

Edwin Hollander, MSc

Zo’n 10 jaar ervaring:

Logo MplusKassa
Partner IDEFIX B2B Marketing
Logo De Staat van Creatie